24.05.2024.
HomeNovostiMinistar u Vladi TK i kandidat za načelnika Čelića Admir Hrustanović zbog...

Ministar u Vladi TK i kandidat za načelnika Čelića Admir Hrustanović zbog para pretukao jarana: “Odrobijaću te”, a osuđen samo uslovno

Kantonalni sud u Tuzli kao drugostepena pravosudna institucija 9. septembra ove godine Hrustanovića je proglasio krivim te ga osudio uslovno na 30 dana zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, 18. septembra 2016. godine, ispred ugostiteljskog objekta Matrix u Čeliću, prišao Emiru Mešiću kojem je nakon verbalne preprike, stisnutom šakom zadao udarac u predjelu lijeve strane prsa, a potom mu zadao udarac i u predjelu lijeve potkoljenice.

“Od udaraca se Mešić pokušavao zaštititi stavljajući ruke preko svoje glave, a zatim mu je (Hrustanović, op.a.) nastavio zadavati udarce po glavi i vratu, od kojih je Mešić pao na pod, da bi potom prišao Emir Kahrimanović i spriječio ga u daljnjem nanošenju udaraca, nakon čega se počeo udaljavati od Mešića, psujući mu majku i upućujući na druge psovke”, ističe se u presudi.

Kako se dalje obrazlaže, Hrustanović je potom ponovo došao do Mešića i zadao mu više udaraca po raznim dijelovima tijela, u čemu ga je zaustavila nepoznata osoba.

“Dok mu je nanosio udarce obratio mu se i riječima prijetećeg sadržaja: ‘Odrobijat ću te, ubit ću te’, prilikom čega je Mešiću nanio laku tjelesnu povredu u vidu natučenja-uboja uz otok u predjelu prednje strane grudnog koša, natučenja-uboja uz otok u predjelu lijeve plećke, natučenja-uboja u predjelu stražnje strane vrata i natučenja-uboja s ogrebotinom kože na prednjoj strani lijeve potkoljenice”, piše u presudi.

U obrazloženju presude kao razlozi napada su navedeni neriješeni odnosi između optuženog i oštećenog, a koji se odnose na sporni kredit. Naime, kako piše u presudi, Hrustanović je Mešiću prišao uz riječi da mu vrati novac koji je njegova supruga platila kao žirant na kredit povrijeđenog.

Shodno iznesenim činjenicama, Hrustanović je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, ali ona neće biti izvršena ukoliko u roku od godinu ne učini novo krivično djelo.

Povodom aktuelne presude kontaktirali smo i Hrustanovića koji je za Klix.ba potvrdio da je već uputio žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH, što mu je omogućeno zakonom.

“U prvostepenom postupku sam oslobođen, da bih sada bio osuđen. Ja sam nadležnom sudu već uputio žalbu”, kratko nam je kazao Hrustanović.

Inače, Hrustanović je kandidat Stranke za BiH za načelnika Čelića, a njegovu kandidaturu je podržalo još pet stranaka u ovoj općini.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti