23.06.2024.
HomeNovostiMilić Vukašinović o tezgarenju Gorana Bregovića: "To je bruka i sramota. Gramzivost...

Milić Vukašinović o tezgarenju Gorana Bregovića: “To je bruka i sramota. Gramzivost je bolest!”

Milić Vukašinović je u nekoliko tvitova izvrijeđao Gorana Bregovića zbog načina na koji je najavljen njegov nastup na predstojećem Beer Festu.

Vukašinović, koji je, inače, nekadašnji bubnjar “Bijelog dugmeta”, napisao je na svom Twitter nalogu da je Goran Bregović bruka i sramota za ovaj bend. On dalje tvrdi da Bregović zahvaljujući zakazanim koncertima stavlja ogromne pare u džep, a kolegama iz benda ostavlja siću.

“Vidim najavu da 18. avgusta Beer Fest otvara grupa ‘Bijelo dugme’. Bregović svoj ‘Orkestar za svadbe i sahrane’ najavljuje kao grupu ‘Bijelo dugme’. Kakva bruka i sramota. To radi da bi muzičare platio po 100 evra i sebi uzeo ostatak. Gramzivost je bolesna“, napisao je Milić i dodao:

“Na zatvaranju Guče se bar nije najavio kao grupa ‘Bijelo dugme’, već Bregović i ‘Orkestar za svadbe i sahrane’, ali će njegov goč svirač da pjeva ‘Dugmetove’ hitove, jer ne može ‘Kalašnjikov’ da izvodi 50 puta.“

Na konstataciju jednog korisnika Twittera da je Bregović jedini koji diže na noge publiku na svim kontinentima, Milić je odgovorio:

“Niko to ne spori, niti njegovo umijeće osporava, drugo nešto je tema ove rasprave, njegovi moralni kvaliteti.”

“Bijelo dugme” osnovano je 1973. godine u Sarajevu i jedan je od najpopularnijih rok bendova svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije.

Milić Vukašinović je 1976. godine zamijenio bubnjara “Bijelog dugmeta” Ipeta Ivendića i tako postao član grupe. Snimili su album pod nazivom “Eto! Baš hoću!” sa pjesmama: “Izgledala je malo čudno u kaputu žutom, krojenom bezveze”, “Loše vino”, “Eto! Baš hoću!”, “De, de, bona, sjeti se, de, tako ti svjega”…

Bend je napustio godinu dana kasnije, kad je osnovao rok bend “Vatreni poljubac”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti