23.02.2024.
HomeNovostiMilanović: Vučić je divljao po Hrvatskoj, možemo dići optužnicu protiv njega

Milanović: Vučić je divljao po Hrvatskoj, možemo dići optužnicu protiv njega

Mi možemo podignuti optužnicu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zato što je divljao na teritoriju Hrvatske, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića na kojoj su poginula neka djeca. Meni je žao zbog toga, ali za to ne mogu biti odgovorni hrvatski oficiri, rekao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obraćajući se novinarima u Varaždinu.

On je izjavio da je Srbiji trebala nova tenzija s Hrvatskom, sada kada će se u Beogradu organizirati Europride. Poručio je da će i to proći i da Beograd ne treba dodatno kvariti odnose sa Zagrebom.

Tužilaštvo u Srbiji koje je optužilo četiri oficira Hrvatske vojske nazvao je “svodnicima” i ustvrdio da oni rade po diktatu politike i da nikakve nezavisnosti u toj instituciji u Beogradu nema, prenosi Vecernji.hr.

Upitan da li bi Hrvatska trebala blokirati put Srbije k EU, Milanović je odgovorio:

“To bi bio valjan instrument kada bi njima uopće bilo stalo do toga, ali nije im stalo. Mi ovdje moramo zaštititi naše oficire. To je napad na Hrvatsku državu pa onda i na njih. Reakcija HDZ-a nije dovoljna”, kazao je Milanović.

“Zašto nas provociraš čovječe, gay pride će ti proći, ali zašto kvariš odnose sa Hrvatskom?”, poručio je Milanović Vučiću dodavši da ovo “prostituira odnose” dvije zemlje, uzevši u obzir i skorašnje izbore u BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti