01.03.2024.
HomeNovostiMilanović otkrio planove, ima posao za Kitarovićevu

Milanović otkrio planove, ima posao za Kitarovićevu

Novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u utorak, u prvoj izjavi nakon izborne noći, kako se čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem i aktuelnom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te drugima iz Hrvatske, Evrope i svijeta koji su mu čestitali na izboru, prenosi Index.hr.

“Istina, čuli smo se, nazvao me i on i gospođa Kitarović. Jučer sam odgovarao na poruke, čestitke, razgovarao s ljudima u Hrvatskoj i Europi i svijetu”, kazao je Milanović kojeg su novinari dočekali na njegovoj kućnoj adresi.

Komentarisao je i riječi premijera Plenkovića da će između njih biti “tvrda kohabitacija” rekavši kako ne zna što to znači.

”Rekao sam da ćemo biti najbolji prijatelji koliko je to moguće u politici. Ne znam što to znači tvrda kohabitacija, treba pogledati u Ustav da vidimo što to znači.”

Kitarovićevoj će ponuditi ambasadorsko mjesto

Milanović je rekao da će dati podršku Grabar-Kitarović odluči li ona nakon dužnosti predsjednice nastaviti diplomatsku karijeru. “Da, hoću. Nije odgovorna ni za kakva kaznena djela i bila je predsjednica”, kazao je.

Rekao je kako ga je juče zvao i turski predsjednik Redžep Erdoan te da nije razgovarao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

“Nema veze, sve što sam rekao faktografski je točno, radi se o odnosima država, a radićemo posao u onoj mjeri u kojoj to predsjednik smije”, pojasnio je.

Ne razmišlja o vraćanju Titove biste

Što se tiče povratka Titove biste u Ured predsjednika, o čemu se špekuliše u javnosti kao jednom od prvih poteza, Milanović je rekao da o tome uopšte ne razmišlja.  “Pantovčak nije muzej, hrvatskih predsjednika je bilo četvero prije mene, ovo ranije možemo ići do kralja Tomislava”, kazao je.

Osvrnuo se i na malo glasova koje je dobio u BiH te rekao:

“Kad bih ja to uzimao osobno, ne bih nikad ni išao tamo. Ja ću bez obzira na glasove i novac taj posao raditi srčano”.

Milanović ne zna još kada će se održati inauguracija te dodaje kako proceduru oko toga vodi njegov tim.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti