Mijatović najavljuje okupljanje i akciju: “Tražiću formiranje Vlade nacionalnog spasa BiH, obustavu svih pregovora sa secesionistima”

0

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović poručio je kako je došlo vrijeme za okupljanje Bosanaca i Hercegovaca i posljednji poziv za opstanak BiH.

– Dodik i njegov SNSD su rekli svoje, nezavisna Republika Srpska i udar na Ustavni poredak BiH. Čović i njegov HDZ su rekli svoje BiH, sa tri republike i udar na Ustavni poredak BiH. Izetbegović i njegov SDA se deklarativno protive svemu, ali bez snage da promijene stanje, napisao je na svom zvaničnom Facebook profilu Mijatović te dodaje:

– Politički Beograd stoji iza udara na Ustavni poredak koji sprovodi Milorad Dodik. Politički Zagred stoji iza udara na Ustavni poredak BiH koji sprovodi Dragan Čović. Više nema čekanja, jedina BiH reprezentacija je SDP BiH.

napomenuo je kako će već sljedeće sedmice tražiti hitnu sjednicu Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj će inicirati zajednički sastanak svih poliičkih stranaka kojima je neupitan integritet i suverinitet Bosne i Hercegovine.

– Tražiću da se krene u formiranje Vlade nacionalnog spasa BiH. Obustaviti sve pregovore sa secesionistima i tražiti hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Vrijeme je za okupljanje i akciju svih Bosanaca i Hercegovaca, srpska, hrvatska i bošnjačka reprezentacija su nas dovele skoro do raspada zemlje, poručio je Mijatović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here