20.06.2024.
HomeNovostiMijatović predviđa sankcije i najcrnji scenarij za Dodika: "On je na kraju...

Mijatović predviđa sankcije i najcrnji scenarij za Dodika: “On je na kraju svoje političke životne karijere, katastrofalno tragično će završiti”

“Milorad Dodik je na kraju svoje političke životne karijere i katastrofalno tragično će završiti”, izjavio je ovo potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović u večerašnjem Pressingu.

Kazao je i to kako ima informacije da slijedi “najcrnji scenario” za Dodika.

“Zamjeram mu što je izdao baznu ideju SNSD-a, BiH i sebe. Tvrdio sam do skoro da taj čovjek nije nacionalista. I nije bio zaista. S ponosom je bilo biti član SNSD-a tih godina. Tada smo proganjani od SDS-a kao izdajnici. To je bila katastrofa. Šta se desilo s tim čovjekom, ne mogu da objasnim ni sam sebi. Neću ga udarati. Taj čovjek je na kraju svoje političke životne karijere, katastrofalno tragično će završiti”, rekao je Mijativoić.

Istakao je kako će Dodik završiti tamo kao što je i nastao – kao projekat međunarodne zajednice.

“Zaboravlja da je došao za premijera s dva poslanika. Da su ga doveli oni koje pljuje danas, a ti ne opraštaju baš pljuvanje javno. Slijede prilične sankcije EU prema Dodiku i najcrnji scenario. Zato je panika s njegove strane. Slijede sankcije nekoliko najjačih zemalja EU. Pratit će i Amerikanci”, kazao je Mijatović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti