Merhaba braćo: Evo kako se Dodik pravda Srbima zbog toga što će ići u Sarajevo na poklonjenje Erdoganu

0

-Razgovaraću sa Erdoganom da mu kažem da PIK nije legalan organ i da ne može da bira visokog predstavnika. To nije sjednica Predsjedništva, nego razgovor i ništa drugo, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Ljudi moraju da znaju da idem iz dva razloga. Prvi je da ne dozvolim da oni pričamo samo svoju priču i da ja kažem Erdoganu našu priču i pošto je Turska članica Savjeta za implementaciju mira, da mu kažem da to nije legalan organ i da taj organ ne može da bira visokog predstavnika, a to mu niko neće reći ako ja ne odem. Možda bi ovi iz opozicije i voljeli da ja ne odem, pa da mu Džaferović i Komšić kažu svoju priču i da to ostane naš minus. Idem, jer ne kršim zaključke Narodne skupštine. Erdogan dolazi privatno u Sarajevo. Dolazi na svadbu kćerke Bakira Izetbegovića, a onda dolazi ranije i sastaće se sa nama, članovima Predsjedništva. To nije sjednica Predsjedništva, to je razgovor i ništa drugo.”, rekao je Dodik i dodao:

“Oni (opozicija op. “SB”) pokušavaju da sve naprave negativno. Zaključci Narodne skupštine kažu da nema zaključivanja u Predsjedništvu, nema u Parlamentu BiH, nema ni u Savjetu ministara. Znači, nema odlučivanja. Ponegdje će se morati sastati, i to je savršeno jasno”, kazao je Dodik.

Dodik kaže da su i ranije imali razgovore sa Turskom oko autoputa, a da je razgovor s Erdoganom “jasna odbrana Republike Srpske, a ne kršenje zaključaka Narodne skupštine”.

“Mi smo ranije imali razgovore sa Turskom oko autoputa i nama je veoma važno da definišemo tu vrstu priče. To nije Predsjedništvo, nije sjednica Predsjedništva i nije nikakvo odlučivanje. To je razgovor sa čovjekom koji predstavlja jednu moćnu zemlju, koji se ponudio svima ovdje da nešto grade”, kazao je Dodik.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here