15.04.2024.
HomeNovostiMeđunarodni aerodrom Tuzla: Vraćaju se tri linije Beč, Stokholm i Vaxjo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Vraćaju se tri linije Beč, Stokholm i Vaxjo

Pored 11 postojećih linija krajem marta će putnici sa Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) moći letjeti ka još tri nove destinacije. U red letenja s MAT-a vraćaju se Beč, Stokholm i Vaxjo, odnosno linije koje su ukinute tokom zime, saznaje Faktor.

– Pored Beča, Stokholma i Vaxja, pregovaramo s Wizz Airom da ponovo uspostavimo liniju za njemački Baden Baden. Ukoliko ne uspijemo postići dogovor za tu destinaciju tražit ćemo da nam ponude neku drugu – kaže za Faktor direktora MAT-a Esed Mujačić.

Iz Tuzle se kompanijom Wizz Air kontinuirano leti na 11 destinacija, a to su Dortmund, Memmingen, Eindhoven, Basel Mulhouse, Malmo, Frankfurt Hahn, Gothenburg, Fridrishafen, Billund, Berlin Schonefeld i Keln.

– U pregovorima smo s kompanijom Fly Bosnia da uvedemo i liniju za London. Ona već postoji sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a sada želimo tome pridodati i Tuzlu – dodaje Mujačić.

Na MAT-u je prošle godine završen novi putnički terminal, a vrlo brzo trebala bi početi gradnja atrija koji će koštati oko milion maraka. Sredstva za ovaj projekat su zajednički obezbijedili Aerodom i Vlada FBiH.

– Za atrij smo prije dva dana dobili građevinsku dozvolu i očekujemo da vrlo brzo uđe izvođač radova i započne posao – kaže direktora Mujačić.

Atrij na MAT-u imat će 900 kvadratnih metara površine, a planirano je da se tu smjeste suvenirnice, rent-a-car agencije i turističke agencije.

faktor.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti