16.04.2024.
HomeNovostiMedijski mrak u Srbiji: Vučić hapsi novinare, Brnabić ih napada

Medijski mrak u Srbiji: Vučić hapsi novinare, Brnabić ih napada

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, najavila je 2. aprila da će Vlada Srbije povući zaključak o informisanju o korona virusu, na zahtev predsednika Srbije.

Brnabić je rekla gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) rekla da će zbog toga predstavnici Srbije morati više da rade da, kako je rekla, demantuju lažne vesti, umesto da to vreme provedu u borbi protiv korona virusa.

“Novinari, nemojte da širite laži koje će onda da služe da se ugled i kapacitet naših zdravstvenih ustanova umanjuje”, rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije je komentarisala i privođenje novinarke portala Nova.rs, Ane Lalić, kojoj je određena mera zadržavanja od 48 sati nakon što je u tekstu objavila tvrdnje anonimnih izvora da da su medicinski radnici bez adekvatne zaštite za rad.

Kao rekaciju na taj tekst Klinički centar Vojvodine je saopštenjem optužio novinarku da je iznela neistinite infromacije i da “širi paniku”.

Premijerka Srbije je tvrdnje u tekstu nazvala “glupostima koje mogu da se provere za pet minuta”.

Brnabić je navela i da ne želi da da izgovor predsednici Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, Tanji Fajon, i predstavniku OEBS za slobodu medija Arlemu Deziru da pričaju kako u Srbiji nema slobode medija.

“Srbija je postavila domaći zadatak svim ostalim državama Evrope i širom sveta kako se informišu građani i daju transparentne i pune informacije”, kazala je.

Premijerka Srbije je navela i da će zaključak Vlade o informisanju danas biti povučen.

“Moja glupost i moja krivica je što smo ovako nešto doneli, i moja krivica je što to nisam dodatno obrazložila. Povlačimo i nastavljamo borbu”, navela je Brnabić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti