19.05.2024.
HomeNovostiMedicinska sestra u Tuzli zaražena koronavirusom, zaražena osoba iz Lukavca boravila u...

Medicinska sestra u Tuzli zaražena koronavirusom, zaražena osoba iz Lukavca boravila u Americi

Prvi potvrđeni slučajevi testiranih na koronavirus i u Tuzlanskom kantonu. Pozitivne su dvije osobe, i to jedna iz Lukavca i jedna iz Tuzle, potvrdila je Federalnoj TV Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK-a.

Kako je kazao premijer TK-a Denijal Tulumović, slučaj iz Lukavca je bio pod nadzorom – pacijentica je bila epidemiološki pokrivena, dok je u Tuzli riječ o medicinskoj sestri iz ‘Centra za srce’.

Iz Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) TK potvrđeno je također da je pacijentica iz Tuzle kojoj je potvrđen koronavirus medicinska sestra iz “Medical Institute Bayer” (bivši Centar za srce).

Invazivni kardiolog dr. Elmir Jahić koji se nalazi na čelu Medicinskog instituta „Bayer“ u Tuzli rekao je kako još uvijek nema zvaničnu informaciju da je zaražena medicinska sestra iz njihovog centra.

– Iz Zvaoda nam još nisu potvrdili ništa, dakle nemamo tu zvaničnu informaciju. Medicinska sestra o kojoj govorite nije nigdje putovala. Ona se žalila na bolove u grudnom košu, nije imala simptome poput temperature, kašlja i slično – rekao je doktor Jahić za „Avaz“.

Nije poznato na koji način se medicinska sestra zarazila Covidom-19. Kako je potvrdio doktor Jahić ona je bila u dodiru s pacijentima proteklih dana.

– Strogo vodimo računa kada je riječ o zaštiti i opremi. Međutim, to niko sada ne može znati. Ono što ja mogu potvrditi je da ona nije nigdje putovala, ali ne znamo kako se zarazila – rekao je dr. Jahić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti