14.06.2024.
HomeNovostiMate Rimac protiv seljaka, seljaci protiv Mate Rimca: "Sramotno je to što...

Mate Rimac protiv seljaka, seljaci protiv Mate Rimca: “Sramotno je to što pričaš”

Nakon što je u nedjelju Jutarnji list objavio reportažu o odustajanju kompanije Continental Adventure u vlasništvu Mate Rimca i Marina Mamuze od navodne “gradnje eko naselja iznad Buškog jezera”, a nakon štu su se mještani sela Miši i Golinjevo pobunili protiv dodjele koncesije od gotovo 470.000 kvadrata, u ponedjeljak se preko svoje Facebook stranice oglasio Mate Rimac.

Napisao je kako mu je uvijek bilo žao vidjeti da prekrasan grad (Livno) u potpunosti odumre pa je htio dati svoj doprinos, u skladu sa svojim mogućnostima, u pokušaju da se nešto pokrene.

“Ja računam da niti jedan Euro koji uložim u Livno neću nikad više vidjeti”, kazao je Rimac tada poduzetniku Marinu Mamuzi, uspješnom Livnjaku koji je također bio zainteresiran za investiranje.

Ukupno je uložio gotovo 2 miliona eura u Marinovu firmu Continental Adventure.

“Marin me pitao da li želim 70-80% firme za taj novac, s obzirom da ničeg još nije bilo i sav kapital dolazi od mene. Ja sam “uzeo” samo 40%, jer želim da je firma njegova, jer relativno je lako dati novac, a za svaki dan se borit treba puno energije”, napisao je Rimac koji je za sad otvorio 12 radnih mjesta, a plan je bio 70 u roku od par godina. Do nedavno…

“Meni je potpuno OK da su ljudi protiv nečega i iznesu argumente zašto je tome tako. Ja sam mislio da radimo dobru stvar za zajednicu, da sam iz svog džepa izdvojio da bi se nešto dobro napravilo. I onda čujem da su presjekli vodove kojima se napaja CA naselje (ostalo bez struje danima), peticije protiv projekta, uvrede i klevete protiv mene, da ja to radim da se obogatim i takve stvari”, napisao je Rimac pa ogorčeno zaključio da mu je ovo bila dobra lekcija i da više ništa neće raditi, a da nije nešto što radi za sebe.

Nakon njegovog javnog obraćanja o navedenom slučaju, mještani Miša i Golinjeva putem portala Fenix-magazin, koji je prvi prenio priču o njihovoj pobuni, uputili su mu kratku poruku.

“Mate Rimac u svom obraćanju preko svoje Facebook stranice obmanjuje javnost iznoseći mnoštvo neistina. Kao prvo, sela Miši i Golinjevo iznad jezera Buško Blato nisu njegov rodni kraj. Ako Mate Rimac već želi investirati u svoj rodni kraj, onda neka investira u livanjska sela Odžak-Čaić, tamo gdje je pravio svoju svadbu i gdje je rodni kraj njegova oca, a što je najmanje 30 kilometara od Miša i Golinjeva.

Drugo, ako Rimac već poručuje mještanima Miša i Golinjeva, kojima se ruga i posprdno ih naziva seljanima, onda neka im ponudi da od njega otkupe zemljište po cijeni od 1 konvertibilne marke, a ne otkup napuhane investicije koja gotovo nije ni započela. Usto, to zemljište od 30.000 kvadrata je pod “nerazjašnjenim okolnostima” kupljeno “sumnjivim natječajem” koji nije bio oglašen ni u jednom mediju već “skrivećki” samo na oglasnoj ploči općine Livno u vrijeme mandata kontroverznog gradonačelnika Luke Čelana.

Treće, mi jesmo i bit ćemo protiv dodjele koncesije od 470.000 kvadrata iznad sela Miši i Golinjevo u čemu nas neće omesti ni ovakva i slična Rimčeva i Mamuzina obraćanja te sramotne njihove poruke koje su nam dosad upućivali, stav je mještana sela Miši i Golinjevo koji se još žale i na bahatost investitora koja se, po njihovim iskazima, ogleda i u puštanju na slobodu više pasa koji se spuštaju u selo Miši i plaše stanovnike tog i obližnjih sela”, poručili su stanovnici Miša i Golinjeva koji su prikupili više od 900 potpisa protiv koncesije Rimčevoj i Mamuzinoj firmi.

Stanovnicima tih dvaju sela su podršku dali i stanovnici susjednih sela Podhum i Prisoje, koji su također protiv Rimčeve investicije koja prijeti zagađenju cijelog vodnog područja uokolo Buškog jezera, navodi Fenix-magazin.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti