01.03.2024.
HomeNovostiMasovni ubica u Pragu David Kozak usmrtio majmanje 10, a ranio 24...

Masovni ubica u Pragu David Kozak usmrtio majmanje 10, a ranio 24 osobe

Masovni ubica na Univerzitetu u Pragu identifikovan je kao David Kozak. Prvi izvještaji pokazuju da je ubio deset i ranio najmanje 24 osobe prije nego što je sebi oduzeo život.

Po dolasku brojnih policijskih automobila na lice mjesta, Kozak je, prema preliminarnim informacijama, oduzeo sebi život.

Pucnjava se dogodila na četvrtom spratu zgrade Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta.

U pokušaju da izbjegnu pucnjavu, neki učenici su se popeli kroz prozore i sjeli na platformu; tragično, jedna djevojka nije mogla da zadrži stisak i pala je i postala još jedna žrtva napada.

Po dolasku brojnih policijskih automobila na lice mjesta, Kozak je, prema preliminarnim informacijama, oduzeo sebi život.

David Kozak. Channel3now.com

Povodom pucnjave, oglasila se i ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević.

– Povodom stravičnog napada koji se dogodio na fakultetu u Pragu izražavamo iskreno saučešće porodicama žrtava ovog nesagledivog zločina. Ambasada Bosne i Hercegovine u stalnom je kontaktu sa češkim institucijama, koje do ovog časa još nisu izlazile s informacijama o identitetu žrtava, te još ne možemo znati ima li među njima bosanskogercegovačkih državljana. O svemu ćemo vas informirati kako budemo saznali – napisala je Mlinarević na Facebooku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti