Manevar pred izbore u Srbiji ili prizivanje rata: Vučić diže rezerviste

0

“Centri Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu vrše pozivanje vojnih obveznika radi regulisanja pitanja vezanih za ratni raspored u jedinicama civilne zaštite i pozivanje pripadnika jedinica civilne zaštite na jednodnevne i višednevne obuke – treninge civilne zaštite, na osnovu zahtjeva Odjeljenja za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

U saopćenju je dalje navedeno da će “jednodnevne i višednevne obuke – treninge pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite provoditi Sektor za vanredne situacije Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije.

Vojni obveznici se pozivaju na navedene aktivnosti za potrebe funkcionisanja civilne zaštite kako bi se pravovremeno pripremili za sprovođenje mjera civilne zaštite u miru, vanrednom i ratnom stanju”, navedeno je na web stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Prema istom saopćenju, planirano je da se pozivanjem lica po sljedećem rasporedu: – Centar Ministarstva odbrane u Čačku od 18. 03.2022. godine, Centar Ministarstva odbrane Subotica 09. 10. i 14. 03.2022. godine, Centar Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica 16, 17, 21, 22, 23, 24 i 29.03.2022. godine i Centar MO Novi Sad 30 i 31.03.2022. godine.

(Istraga.ba)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here