23.02.2024.
HomeNovostiMandić: "Rusi ne napreduju ni milimetra imaju stravične gubitke, neće još dugo...

Mandić: “Rusi ne napreduju ni milimetra imaju stravične gubitke, neće još dugo izdržati, rat košta, plus sankcije…”

Vojni analitičar Ivica Mandić analizirao je za hrvatske medije posljednje događaje na ukrajinskom ratištu i dao procjene razvoja situacije na frontovima.

Na pitanje o najavama upotrebe hemijskog oružja, Mandić kaže kako sumnja da će Rusi za njim posegnuti.

“Postoji operativna mogućnost, ali sumnjam da postoji odlučnost. Ovo je nastavak medijske kampanje da se zasite državna vodstva, ali i vodstva Saveza. Kemijska sredstva su nešto što Ruska federacija ne bi prežvijela jer bi svijet odgovorio na to. Izuzetno opasna i smrtna te to bi bio skandal i svinjarija politička par excellence. Oni niti to smiju niti će to napraviti”, objasnio je Mandić.

O prijetnji šefa ruske svemirske stanice koji je rekao da će srušiti međunarodnu svemirsku stanicu, Mandić kaže:

“Ako se takvo što i dogodi, Zapad posjeduje mogućnost da bilo koji dio takve svemirske postaje razbije u komade. Ta prijetnja mi se čini smiješna jer jedna svemirska postaja kad ulazi u atmosferu njenog rušenja dolazi do ogromnog trenja i najveći dio izgori. Američke raketne krstarice na moru imaju ogromne sustave protusatelitskih raketa i one su isprobane. Isto tako i diljem Europe su postavljene. Ne mislim da postoji nikakva ozbiljna prijetnja”, rekao je.

U pregovore Mandić ne polaže gotovo pa nikakve nade.

“Mora se utvrditi da je došlo do preokreta u ratu. Inicijativa više nije na ruskoj strani, oni nigdje ne napreduju ni milimetra i imaju stravične gubitke da je to nepojmljivo. Ono što nama nedostaje, iz korektnih odnosa prema Ukrajini, je malo više informacija o napadnim operacijama ukrajinske vojske”, komentirao je.

Rekao je da, prema njegovim procjenama, Rusi ne mogu još dugo izdržati.

“Ovakvim intenzitetom borbenog djelovanja oni idućih 30 dana ne mogu izdržati. Možemo doći u jednu fazu zamrznutog konflikta, ali u smislu provođenja napadnih operacija – oni to niti mogu niti imaju sredstava za to. Oni su ispraznili gotovo devet desetina vlastitih skladišta. Rat košta stravično plus sankcije koje strašno djeluju”, zaključio je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti