03.03.2024.
HomeNovostiMama Angela nema više strpljenja za dječaka Makrona

Mama Angela nema više strpljenja za dječaka Makrona

“Shvatam vašu potrebu za remetilačkom politikom. Ali smučilo mi se da skupljam krhotine. Stalno moram da lijepim šoljice koje ste vi razbili, samo da bismo mogli da sjednemo i popijemo šolju čaja”, rekla je navodno Macronu neuobičajeno ljuta Angela Merkel.

Macron je ranije oštro kritikovao NATO i izazvao gnjevne reakcije u savezu, prenosi Tanjug.

U intervjuu “Economistu” francuski predsjednik zaključio je da je NATO zbog nedostatka dogovora doživio “moždanu smrt”, da bi Merkel odmah poslije toga odbacila njegove tvrdnje kao pretjerane.

“Odnosi Francuske i Njemačke odavno nisu bili tako loši. Skoro nisam doživjela takvu ogorčenost i nerazumijevanje”, izjavila je Klaudia Major, analitičarka bezbjednosti pri Njemačkom institutu za međunarodnu politiku i bezbjednost.

Njemačka će nakon Macronove kritike ipak staviti na probu politički dogovor u NATO, navodi “New York Times”, podsjećajući da je njemački ministar spoljnih poslova Heiko Masa (SPD) u srijedu na sastanku NATO-a u Briselu predložio uvođenje komisije stručnjaka, koju bi vodio generalni sekretar Jens Stoltenberg, a koja bi imala zadatak da nadomjesti “nedostatak političke diskusije u savezu”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti