27.05.2024.
HomeNovostiMakedonija: Završena obdukcija tijela ubijene djevojčice Vanje

Makedonija: Završena obdukcija tijela ubijene djevojčice Vanje

Obdukcija tijela 14-godišnje Vanje Gorčevske, koja je pronađena ubijena nakon sedmodnevne potrage, završena je u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju. Prema informacijama koje prenosi portal MKD.mk pozivajući se na neimenovane izvore, tijelo je predato porodici. Analize nakon obdukcije trebaju utvrditi uzroke nasilne smrti, kao i vrijeme kada je djevojčica preminula. Potpuni obdukcioni nalaz sa svim detaljnim podacima i analizama bit će predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Skoplju nakon završetka.

Izvještaj o obdukciji smatra se ključnim dokazom u istrazi ovog tragičnog zločina, prema informacijama koje prenosi Tanjug.

Četrnaestogodišnja djevojčica nestala je 27. novembra ujutro, a njenom tragičnom pronalasku prethodila je sedmodnevna potraga. Tijelo je pronađeno nekoliko dana nakon nestanka.

U istom periodu, u okolini Velesa pronađeno je i tijelo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak bio prijavljen 24. novembra. Prema zvaničnim podacima, iste osobe se sumnjiče za ubistvo i ovog muškarca i djevojčice.

 

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski trenutno se nalaze u pritvoru, zajedno s ocem preminule djevojčice. Glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom-Palču, za kojim je izdata međunarodna potjernica, određen je pritvor u odsustvu, koji će se primjenjivati nakon njegovog privođenja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti