Majka ubijenog Svena Badžaka traži pomoć Borisa Džonsona

0

Sven Badžak (22), koji je napadnut jučer u Londonu, preminuo je na ulici. Ovaj napad šokirao je Britaniju, posebno što se radi o mladiću, studentu koji nije bio sklon nikakvim problemima.

Njegova majka, Jasna Badžak (49), objavila je fotografije svoga sina s britanskim premijerom Borisom Džonsonom (Johnson) od koga je zatražila pomoć.

– Borise, ovo je moj sin jedinac Sven s tobom. Poznao si ga dok sam ti pomagala tokom tvoje kampanje. Molim vas da mi neko pomogne nakon svega što sam učinila za vas – napisala je njegova majka.

Njegova majka također je za britanske medije kazala da joj policija nije dopustila da vidi sina nakon što je nasmrt izboden.

– Bio je najpristojniji dječak kojeg ste mogli zamisliti. Savršenih manira, govorio je savršen kraljevski engleski. Uvijek je ljude pozdravljao i pitao ih može li im pomoći. Kad bismo u autu prošli pored kola hitne pomoći, natjerao bi nas da se zaustavimo i pitao bi treba li im pomoć – izjavila je Jasna Badžak.

Sven se bavio glumom, modelingom, a završio je uglednu privatnu londonsku školu, zatim je pohađao univerzitet “Roehampton”, gdje je studirao sociologiju.

Njegova majka Jasna Badžak također je potvrdila da je Sven išao u istu privatnu školu kao i princ Vilijam (William) i (Harry).

Njegova majka, koja je iz ratnog Mostara izbjegla u London, kazala je da je njen sin mrzio svaku vrstu nasilja.

– Nekad mi je kalašnjikov bio uperen u lice, pa se nisam osjećala ni sigurno u Velikoj Britaniji. Moj sin se gnušao nasilja. Odbijala sam mu davati skupocijene stvari da ga neko ne bi napao. Sven nikada ne bi nikoga povrijedio, pomagao bi staricama na ulici, davao novac beskućnicima – ispričala je Jasna za britanske medije.

Jasna je također na svom Twitteru objavila i fotografije svoga sina s bivšim britanskim premijerom Dejvidom Kamerunom (David Cameron) te bivšim ministrom finansija Džordžom Ozburnom (George Osborne).

F,Mustafić, Dnevni Avaz