21.06.2024.
HomeNovostiMahir Mešalić (DF): Vlada TK mora podnijeti ostavku, a SDP prekinuti saradnju...

Mahir Mešalić (DF): Vlada TK mora podnijeti ostavku, a SDP prekinuti saradnju s Kukićem

Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona pozdravlja uvedene sankcije Sjedinjenih Američkih država prema Miloradu Dodiku, Mirsadu Kukiću i Milanu Tegeltiji.

Pozivamo Vladu TK i ministre u Vladi TK da podnesu nepozivu ostavku nakon što je vodeća ličnost koalicije vlasti SDP, PDA, NS, SBB i HDZ na TK gosp. Mirsad Kukić (PDA) stavljen na crnu listu State Departmenta.

Klub zastupnika Demokratske fronte saglasan je sa ocjenom ambasadora SAD-a u BiH da Mirsad Kukić predstavlja egzistencijalnu prijetnju po suverenitet BiH, obzirom na uočene razmjere kriminala i korupcije koju je proizveo Kukić.

Smatramo da djelovanje aktuelne Vlade TK koju čine PDA, SBB, SDP i tzv. Naša stranka ugrožava vladavinu prava, te ubija vjeru javnosti u demokratske institucije vlasti i prosperitet građana Tuzlanskog kantona.

Pozivamo Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine da shodno postojećoj situaciji prekine sve koalicione i druge političke odnose sa Mirsadom Kukićem i njegovim dugogodišnjim partnerima iz SBB-a, kao i na formiranje nove parlamentarne većine koja neće biti opterećena s ličnostima koje se nalaze na crnoj listi State Departmenta, navodi se u saopćenju Mahira Mešalića, predsjednika Kluba zastupnika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti