21.07.2024.
HomeNovostiMagazinović o utakmici s Rusima: Vico Zeljković i ostali dizači ruku ostavke!

Magazinović o utakmici s Rusima: Vico Zeljković i ostali dizači ruku ostavke!

Zastupnik SDP-a u Parlametnu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović pozvao je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vicu Zeljkovića i ostale koji su glasali za takvu odluku, da podnesu ostavke zbog toga što još uvijek nije otkazana prijateljska utakmica Rusije i BiH.

“Znamo da sportom vedre i oblače oni koji misle da u košarci postoji korner, u fudbalu tehnička greška, a u rukometu ofsajd. Poznato nam je da za sportiste ima sve manje mjesta u sportu” napisao je Magazinović.

Državni parlamentarac dalje istriče da je svima jasno da se politika  umiješala u sportske nacionalne saveze.

“Ali da su toliko spremni zloupotrijebiti sport u političke svrhe kao u slučaju zakazivanja prijateljske utakmice sa Rusijom govori o dvije stvari. Njihovoj bahatosti i našoj uspavanosti koju tumače kao spremnost da im to dozvolimo. Tvrdim da utakmica nikad ne bi bila zakazana da nije izborna kampanja, kao što tvrdim i da se ta utakmica neće desiti. Ali sama činjenica da uzimaju sebi za pravo da se igraju sa nama, našim emocijama, ugledom države i reprezentacijom kao svetinjom govori mnogo toga – i o njima i o nama” tvrdi član SDP-a.

Zbog skandala i zakazivanja utakmice sa fudbalskom reprezentacijom Rusije, koja je suspendovana od UEFA-e i FIFA-e Magazinović je pozvao Vicu Zeljković i čelnike NS BiH da podnesu ostavke:

“Sramotno je da isti oni koji su donijeli odluku o prihvatanju poziva za prijateljsku utakmicu sa Rusijom, ako već najavljuju njeno preispitivanje, nisu hitno poništili odluku. Pa onda neka preispituju. Zbog ovakvog skandala Zeljković, zajedno sa ostalim dizačima ruku, morao je podnijeti ostavke. Sramotno je apsolutno nepoštivanje nas, navijača koji smo uvijek tu, uz reprezentaciju – ne uz njih. Pa jasno je da ovome aplaudiraju samo oni koje nećemo vidjeti na tribinama, oni koji se nikad nisu radovali našim pobjedama, niti se sekirali zbog poraza i loše igre. Sramotno je nepoštivanje stava naših igrača preko čijih leđa upravljaju milionima” izričit je Saša Magazinović i dodaje:

“Na kraju, stamotno je što se više niko ne plaši navijača i javnosti i što je njihova bahatost i spremnost na zloupotrebe postala mnogo veća od naše sposobnosti da odbranimo ono što volimo. U našem narodu se kaže ‘Možeš kako hoćeš, ali ne možeš do kad hoćeš’. Možda su negdje duboko u sebi i oni svjesni toga. Možda to objašnjava zašto Zeljković i slični njemu hodaju sa tjelohraniteljima” zaključio je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti