13.04.2024.
HomeNovostiMađar Erna Szabo – Csaki ubio je suprugu Selmu Baluković u Lipnici...

Mađar Erna Szabo – Csaki ubio je suprugu Selmu Baluković u Lipnici kod Tuzle hicem iz samostrijela

Selma Baluković koja je mrtva pronađena prije nekoliko dana u porodičnoj kući u Lipnici kod Tuzle usmrćena je hicem iz samostrijela, pokazala je obdukcija. Za ubistvo se sumnjiči njen muž, inače državljanin Mađarske.

U tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica proteklog utorka u kući je pronađena 48-godišnja Selma Baluković, dok je u neposrednoj blizini tijela policija zatekla njenog povrijeđenog muža 50-godišnjeg državljanina Mađarske Erna Szabo – Csakija.

On je odmah hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Inače, Szabo – Csaki je glavni osumnjičeni za ubistvo, a zbog zdravstvenog stanja, kako je potvrđeno za Klix.ba, sa njime još nije obavljen ni prvi, informativni razgovor.

S druge strane, na Baluković je utvrđena povreda na vratu te ubodna rana u predjelu grudnog koša. Kako je potvrđeno za Klix.ba, preliminarni nalaz obdukcije je pokazao da je prostrelna rana u predjelu grudnog koša nanesena samostrijelom.

Istražitelji i dalje provode istragu cjelokupnog slučaja, a kako je Klix.ba ranije otkrio, Baluković i njen suprug su invalidne osobe, a kao takvi su se nalazili u članstvu jednog streljačkog kluba.

Policija je u kući prilikom uviđaja pronašla streljačko oružje i municiju.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti