24.06.2024.
HomeNovostiLumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu: Šta je bilo sa subvencijom...

Lumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu: Šta je bilo sa subvencijom Vlade TK od 2,5 miliona?

Jako se čudna stvar dešava sa Lumiwingsom u Tuzli. Kompanija prodaje letove još samo na letu za Maastricht 20.2 i Halmstad do 4.3., a nakon toga za svih 6 destinacija iz Tuzle (Esbjerg, Hamstad, Istanbul, Maastrcht, Saarbrucken i Stockholm) ne može se kupiti karta. Na stranici ili piše „sold out“ (što nije moguće poglavito ne za svih mjesec i pola) ili „no flights were found“.

Plasirala se neslužbena informacija da se radi o tehničkom održavanju stranice i da će ista proraditi danas (ponedjeljak 19.2.) no isto se nije desilo. Konačno Lumiwings i dalje potpuno normalno prodaje karte iz Foggije za sve destinacije u II. i III. mjesecu.

Ovo je istinski krajnje neprihvatljivo. Isto ili znači da se Lumiwings povlači iz Tuzle ili ima problema sa sustavom prodaje. A ako je ovo drugo to je krajnje neprihvatljivo, pošto potencijalni putnici ne mogu kupiti karte koje su za tek 2 i više dana. I onda se ne treba čuditi zašto je load faktor na ovim letovima toliko nizak.

Direktor Aerodroma Tuzla Dževad Halilčević je za zamaaero ekskluzivno rekao da su u stalnom kontaktu sa kompanijom i da se radi o grešci u sustavu prodaje. Gospodin Haličević nam je rekao da su u istinski stalnoj borbi oko opstanka linija, borbi za svakog putnika, te da nastoje sa Lumiwingsom iznaći načina da zadrže letove od ljetnog reda letenja, te čak i povećaju broj linija i frekvencija. Gospodin Haličević smatra da Lumiwings neće otići iz Tuzle ni nakon ljetnog reda letenja, a kamoli sada, no kaže nam da, nažalost, danas više ne mogu biti sigurni ni u što. G.Haličević nam tvrdi da se karte i dalje prodaju preko agencija, te aerodromske službe prodaje, iako se ne prodaju preko internetske stranice Lumiwingsa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lumiwings

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti