Ludilo agresivnosti: Lavrov prijeti trećim svjetskim ratom

0
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov, accompanied by his counterpart from Cyprus Erato Kozakou-Marcoullis, attends a news conference in Moscow, July 25, 2012. REUTERS/Maxim Shemetov

Moskva će nastaviti mirovne pregovore sa Kijevom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergey Lavrov i upozorio da postoji “realna opasnost” od trećeg svjetskog rata. “Dobra volja ima svoje granice. A ako nije obostrana, ne doprinosi pregovaračkom procesu”, rekao je Lavrov, prenijele su ruske novinske agencije.

On je rekao da Rusija nastavlja da vodi pregovore sa timom koji je delegirao ukrajinski predsednik Volodymyr Zelensky. Lavrov je optužio ukrajinskog predsjednika da se “pretvara” da pregovara. “On (Zelensky) je dobar glumac (…) ako pažljivo pogledate i pažljivo pročitate šta govori, naći ćete hiljadu protivrječnosti”, rekao je šef ruske diplomatije.

U kontekstu tenzija bez presedana između Rusije i Zapada, Lavrov je upozorio na “realnu opasnost” od trećeg svjetskog rata. “Opasnost je ozbiljna, realna je, ne može se potcijeniti”, rekao je Lavrov, prenosi agencija Interfax.

Povodom sukoba u Ukrajini, on je rekao da je uvjeren da će se sve završiti potpisivanjem sporazuma.

Ali, kako je dodao, uslovi ovog sporazuma zavisiće od borbene situacije na terenu, u trenutku kada bi takav sporazum postao realnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here