Loši dani za Putinove militante: Ukrajinci likvidirali još jednog ruskog generala

0

Rusija je izgubila još jednog generala u sukobu u Ukrajini, prema najvišim ukrajinskim zvaničnicima, prenosi The Kyiv Post.

General-major Andrej Simonov ubijen je u blizini grada Izjuma u oblasti Harkova, koji je trenutno okupiran od strane ruskih snaga, saopćile su ukrajinske vlasti.

Ukrajinska vojska napala je u subotu terensko komandno mjesto ruske 2. armije, pogodivši više od 30 ruskih oklopnih vozila, uključujući tenkove, navodi list.

General je bio među 100 ruskih vojnika poginulih u napadu, rekao je Aleksij Arestovič, vojni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, prenosi The Kyiv Post. Arestovič je rekao da su dobro pozicionirani vojni izvori potvrdili smrt general-majora Simonova u intervjuu na Youtubeu, prenosi Mail Online.

Tvrdnje ukrajinskih vlasti nisu nezavisno provjerene.

Rusija još uvijek nije potvrdila smrt general-majora Simonova.

Simonov je bio viši komandant elektronskog ratovanja, rekao je savjetnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko na svom Telegram nalogu. Njegova smrt bi ga učinila desetim ruskim generalom koji je umro u Ukrajini, prema podacima koje je naveo The Kyiv Post.

Rusija je pretrpjela velike gubitke otkako je započela rat u Ukrajini 24. februara, izgubivši mnoge od svojih najviših generala i komandanata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here