05.03.2024.
HomeNovostiLoše vrijeme i u naredna tri dana: Pljuskovi i grmljavina, a moguć...

Loše vrijeme i u naredna tri dana: Pljuskovi i grmljavina, a moguć i grad

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ponegdje uz kišu i pojačan vjetar moguća je i pojava grada. U Hercegovi umjereno oblačno. U sjevernim područjima Hercegovine postoje uvjeti za pokoji pljusak i grmljavinu. Vjetar u Bosni umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. U Hercegovini umjerena na momente jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskoviam i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

U narednim danima

Sutra u Hercegovini uglavnom umjerena oblačno. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguća je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena.

Biometeorološka prognoza

Opća slika je relativno nepovoljna. Usljed tmurnog vremena praćenog padavinama, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Pri tome će u unutrašnjosti biti osjetno svježije tokom jutra, zbog čega bi astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebali biti oprezniji.

U Hercegovini stabilnije, uz povremeno jaču buru, što će remetiti ugođaj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti