14.07.2024.
HomeNovostiLola s vrljikama ne krije da je nasilnik: Kada mi neko kaže...

Lola s vrljikama ne krije da je nasilnik: Kada mi neko kaže “đe si Bosanac”, dođe mi da se potučem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ga “boli kada ga neko nazove Bosancem”.

“Ja nikada nisam ni bio Bosanac, kada meni neko kaže ‘đe si, Bosanac’, meni dođe da se potučem. Ja sam uvijek bio krajiški Srbin, nikada od toga nisam odustao, jedino što nikada nisam bio bosanski Srbin. Ja sam Srbin i to je podvala još od onog Kalaja, u kojoj su pokušali da taj srpski identitet razbiju pa su govorili hrvatski.

Srbi, bosanski Srbi, crnogorski Srbi, pa kosovski Srbi, pa će ispasti i beogradski Srbi na kraju, da nisu ostali Srbi. To je njihova koncepcija koja ide. Ako se mi tome ne odupremo, onda naravno da počnu i neki naši ljudi tako govoriti. Ja sam prepoznao tu opasnost i nikada nisam pristao da budem identificiran na taj način. Ta identifikacija pripadnosti narodu kod nas je izrazita, ona je daleko izraženija nego ovdje možda u Srbiji, ali to je naprosto zbog uvjeta u kojima mi živimo”, rekao je Dodik za TV Hepi.

Ponovno je negirao genocid u Srebrenici te Bošnjake nazvao muslimanima i rekao da je posljednji popis stanovništva utvrdio da tijekom agresije na BiH “nije stradalo toliko Bošnjaka koliko stoji u službenim dokumentima”.

“Onda dođe taj popis i oni kažu ‘evo nas ima više’. Kako smo vas onda pobili? Gdje ste, odakle ste došli? Kako je moguće da vas ima više, ako je točno to sve što ste rekli? Kako sada vas odjednom ima više, a Srba ima manje i Hrvata ima manje? Kako sad to? Kakvi su to apsurdi? Po onoj Andrićevoj: ‘Kad uđete u Bosnu, tu prestaje logika’”, rekao je Dodik.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti