Ljeto nam se vratilo: Narednih dana u BiH sunčano vrijeme sa temperaturama do 27 stepeni

0

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme sa temperaturama do 27 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u BiH pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici i Sokocu gdje je izmjeren jedan stepen Celzijusa.

U Livnu su izmjerena tri stepena Celzijusa, Ivan Sedlu, Sarajevu i Tuzli pet, Grudama šest, Banjaluci, Bihaću, Gradačcu i Sanskom Mostu osam, Doboju devet, Trebinju i Zenici deset, Mostaru 13 i Neumu 15.

“Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Sunčano vrijeme se očekuje u BiH i u ponedjeljak. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od sedam do 13, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 24, na jugu 27 stepeni.

I u utorak se očekuje sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Sunčano vrijeme se očekuje i u srijedu u BiH. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla i niska naoblaka koja se može zadražati veći dio dana. Jutarnja temperatura od sedam do 12, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu 26 stepeni Celzijusa.