18.05.2024.
HomeNovostiLjekari Doma zdravlja Konjic dali kolektivni otkaz jer nisu dobili platu od...

Ljekari Doma zdravlja Konjic dali kolektivni otkaz jer nisu dobili platu od juna

Većina ljekara Doma zdravlja Konjic jučer je potpisala i upravi uručila kolektivni otkaz jer plate nisu dobili od juna.

Ovu informaciju nam je potvrdila predsjednica Sindikata Doma zdravlja Konjic i liječnica te zdravstvene ustanove dr. Džana Boloban.

Kako nam je kazala većina ljekara je potpisala kolektivni otkaz, a izuzetak su stomatolozi i specijalizanti, njih pet.

Ističe da je kolektivni ugovor upravi uručen u petak na kraju radnog vremena, od kad im počinje i otkazni rok.

Ukoliko u vrijeme otkaznog roka od mjesec dana ne bude riješen njihov problem, ova zdravstvena ustanova će ostati bez kadra, što bi moglo značiti i stavljanje ključa j bravu i potpunog kolapsa konjičkog zdravstva.

Podsjetimo da je Boloban ranije za Klix.ba kazala da je stanje postalo neizdrživo u Domu zdravlja Konjic te da zbog toga ljekari i tehničari napuštaju tu ustanovu i odlaze u inostranstvo.

Pored kašnjenja plata, po njezinim riječima je mnogo razloga za nezadovoljstvo, a najgore je to, kako naglašava što su problemi godinama gomilaju i ne rješavaju.

“Nezadovoljstvo svih uposlenika je svakim danom sve veće, jer su im uskraćena osnovna ljudska i egzistencijalna prava”, kazala je Boloban za naš portal.

Podsjetimo da zaposlenici Doma zdravlja Konjic traže financijsku konsolidaciju koja bi riješila probleme te zdravstvene ustanove.

“Naši zahtjevi su jasni, a to je prihvaćanje i rješavanje financijske konsolidacije, isplata svih zaostalih plata i redovne plate u narednom periodu”, poručila je Boloban uime zaposlenika Doma zdravlja Konjic koji je, kako je upozorila, pred kolapsom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti