19.05.2024.
HomeNovostiLjekar banjalučkog Kliničkog centra pozitivan na koronavirus

Ljekar banjalučkog Kliničkog centra pozitivan na koronavirus

Premijer RS i komandant Kriznog štaba RS za vanredne situacije Radovan Višković na konferenciji za medije rekao je da je jedan ljekar u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka zaražen koronavirusom.

Dodao je da su poduzete sve preventivne mjere na odjeljenju UKC-a gdje je radio, kako bi se ostali koji su bili u kontaktu s njim zaštitili.

– Također, zaražena osoba iz Prijedora je na respiratoru u UKC-u RS – rekao je Višković.

Štab za vanredne situacije na današnjoj petoj sjednici donio je sljedeće zaključke:

– Zaključak o graničenju i zabrani kretanja osoba u RS, zabranjuje se kretanje osobama sa 65 godina i više, zabranjuje se kretanje svim osobama na javnim površinama od 20 do 5 sati. Zabrana iz tačke 1. i 2. ovog zaključka ne odnosi se na zdravstvene radnike koji su na zadatku, osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova RS, pripadnike agencije za praćenje zakona i organizacije koje vrše javna ovlaštenja, osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebama kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, osobe kojima Ministarstvo unutrašnjih poslova izda dozvolu za kretanje – pojasnio je Višković.

Dodao je da će nepoštivanje naredbe iz tačke 1. i 2. ovog zaključka biti kažnjeno prema važećim zakonskim propisima RS te da je za provođenje odgovorno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

 

 

 

 

avaz.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti