20.06.2024.
HomeSportKrupa, Leotar i Zvijezda 09 ostali bez licenci za Premijer ligu BiH

Krupa, Leotar i Zvijezda 09 ostali bez licenci za Premijer ligu BiH

Najavljena mogućnost odustajanja Krupe od m:tel Premijer lige BiH stvorila je probleme Fudbalskom savezu RS, s obzirom da još nije poznato ko bi mogao da zamijeni tim iz Krupe na Vrbasu u bh. eliti, piše Mondo.ba.

Činilo se da je najozbiljniji kandidat Leotar, ali Trebinjci na današnjoj sjednici Prvostepene komisije za licenciranje nisu dobili potrebnu licencu. Naime, Komisija je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenju u m:tel Premijer ligi BiH u sezoni 2021/22 u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja klubova za ulazak iz nižeg ranga takmičenja.

U skladu s navedenim, šampioni RS i Federacije BiH Rudar Prijedor i Posušje dobili su licence, te će nesmetano moći da se takmiče u najvišem rangu takmičenja u BiH u predstojećoj sezoni.

Za razliku od njih, licencu nisu dobili već pomenuti Leotar, ali ni Zvijezda 09, klub koji je nedavno završenu sezonu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske okončao na trećoj poziciji.

Također, kako su iz Fudbalskog saveza BIH potvrdili “Prvostepena komisija za licenciranje klubova je donijela i Odluku o povlačenju licence FK Krupa jer su nastale značajne promjene usljed kojih klub više ne ispunjava sve uslove propisane Pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH”, što znači da licencu nema ni tim iz Krupe na Vrbasu.

Ostaje da se vidi da li će navedeni klubovi do sjednice Drugostepene komisije uspjeti da riješe novonastale probleme, kako bi stekli potrebnu licencu za takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti