24.06.2024.
HomeNovostiLicemjerstvo i profiterstvo: Zvjezdan Karadžin bio u masi koja je zapalila zgradu...

Licemjerstvo i profiterstvo: Zvjezdan Karadžin bio u masi koja je zapalila zgradu Soda So u Tuzli, a sada bi, kao ministar u Vladi TK da je i obnavlja za milione naših maraka

Zgrada Vlade Tuzlanskog kantona koja je zapaljena u protestima 2014. godine, a koja je u međuvremenu prešla u stopostotno vlasništvo Vlade, uskoro bi trebala biti obnovljena.

Sredstva su osigurana jednim dijelom, a u ovom trenutku se sa sigurnošću može reći da bi rekonstrukcija zgrade Vlade TK-a trebala početi uskoro. Kada tačno, još uvijek niko ne zna. Sjedište nekadašnje Vlade TK-a danas je ruglo gotovo pa u centru grada i podsjetnik na proteste radnika i sve ono ružno što nam se dešavalo 2014. godine. I tako punih sedam godina.

Kada govorimo o cijeni, nekada je ona iznosila milion KM, a sada se naravno ta cijena povećala budući da su skočile i cijene građevinskog materijala. I sudski spor je riješen, zgrada je u stopostotnom vlasništvu Vlade Tk-a a sve je okončano 2019. godine budući da su i Rudnik soli, ali i Fabrika soli u tom periodu imali udjele u ovoj zgradi.

“Uzimajući u obzir i ovo stanje sa cijenama na tržištu sa kojima se mi suočavamo kroz ove projekte koje provodimo unaprjeđenja mjere energijske efikasnosti je zaista problem. Dosta izvođača odustaje jer ne mogu da se usaglase sa onim što je odobreno jer je u međuvremenu došlo do povećanja cijene 30-40%, tako da nikako ne mogu reći neku okvirnu cijenu. Znam da se, kada smo došli ovdje prije nekih devet mjeseci, govorilo o nekih dva-dva i po miliona. Sada koja će to cifra biti, to će projekat pokazati”, istakao je Zvjezdan Karadžin, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK-a.

Nakon što rekonstrukcija zgrade Vlade TK-a bude okončana u njoj bi ponovo trebala biti sva ministarstva, kao i Ured premijera Tuzlanskog kantona. U međuvremenu, u proteklih sedam godina, radnicima propalih tuzlanskih giganata nije uvezan radni staž, radnici nisu ostvarili svoja prava, a za paljevinu zgrade Vlade TK-a do danas niko nije odgovarao.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti