22.07.2024.
HomeNovostiLažni humanitarci iz Srebrenika ordiniraju po Tuzlanskom kantonu

Lažni humanitarci iz Srebrenika ordiniraju po Tuzlanskom kantonu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (PS Čelić – PU Tuzla) su obavljajući aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe humanitarnog rada na području općine Čelić, došli do operativnih saznanja koja ukazuju da četiri osobe sa područja grada Srebrenika nelegalno vrše prikupljanje humanitarnih priloga, s ciljem pribavljanja protipravne imovinske koristi, saopćeno je iz MUP-a TK danas.

Kako je saopćeno, dana 28.7.2020.godine nad četiri lica (B.H., S.H., K.I. i M.S.) je u službenim prostorijama PS Čelić izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su 23. i 24.7.2020.godine na području općine Čelić, kao i duži vremenski period na području drugih općina i gradova Tuzlanskog kantona i šire, sakupljali novac koristeći se falsifikovanom dokumentacijom za prikupljanje humanitarne pomoći.

”O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a u toku je dokumentovanje krivičnih djela Krivotvorenje isprave iz člana 373. Krivičnog zakona FBiH i Prijevara iz člana 294. istog Zakona, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen odgovarajući Izvještaj”, saopćeno je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti