Lavrov, bez trunke ljudskosti i saosjećanja: Nakon granatiranja rodilišta u Ukrajini izjavio – “Nije prvi put da vidimo patetične povike”

0
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov, accompanied by his counterpart from Cyprus Erato Kozakou-Marcoullis, attends a news conference in Moscow, July 25, 2012. REUTERS/Maxim Shemetov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov govorio je pred novinarima nakon razgovora s ukrajinskim kolegom u Turskoj.

Upitan kako Rusija može opravdati bombardiranje rodilišta i dječije Lavrov je u sovm stilu rekao kako to “nije prvi put da vidimo patetične povike u vezi s takozvanim zločinima koje je počinila ruska vojska”.

Kaže da je ruska delegacija prije tri dana rekla Vijeću sigurnosti UN-a da su bolnicu “zauzeli” ukrajinski radikali i da su “sve majke i medicinske sestre otjerane odatle”. Tvrdi da se u cijelom svijetu manipulira javnim mnijenjem. Lavrov izvještaje na zapadnim medijskim kanalima opisuje kao “vrlo emotivne” i kaže da se druga strana situacije ne razmatra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here