Laktašenko od sebe pravi žrtvu: Srpski telegraf najavljuje hapšenje Dodika

0

Povodom pisanja srbijanskih medija koji su naveli da EUFOR u BiH planira uhapsiti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, oglasili su se iz EUFOR-a.

– Navodi nedavno objavljeni u novinama iz Srbije “Srpski Telegraf” o hapšenju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika od strane EUFOR-a zbog korupcije su besmislica i u potpunosti neutemeljena priča. EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje – naveli su iz EUFOR-a.

Podsjećamo, EUFOR je pojačao broj vojnika u BiH, zbog, kako su ranije poručili, da bi pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti.

– Mjere se poduzimaju u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja – rekli su tada iz EUFOR-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here