Lagumdžija pokraden, lopovi uhvaćeni: Policija je, ponekad, i efikasna…

0

Policijski službenici PU Novo Sarajevo jučer su uhapsili dvije osobe zbog krađe. Riječ je o osobama, S.R., rođen 1986. godine u Zvorniku, gdje je i nastanjen i maloljetno lice, rođeno 2005. godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 286. (Krađa), na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela.

Kako nezvanično saznajemo, opljačkan je Zlatko Lagumdžija, a krađa se desila u jednom tržnom centru.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Lagumdžija je za Raport ispričao detalje.

– Netačno je da mi je opljačkan stan i da je mi je opljačkan novac. Evo šta je tačno bilo. Po povratku s puta sam otišao u tržni centar, u samoposlugu u Mercator. Tu su mi dva lica ukrala novčanik. U njemu je bilo više kartica. Onda su oni otišli u nekoliko tržnih centara u kupovali tehniku i odjeću, to sam vidio iz izvoda. Potrošili su oko 10.000 KM. Sve se desilo u subotu navečer, ja sam to u nedjelju prijavio policiji – rekao je Lagumdžija.