Kuknjava, lelek i histerija Vučićevih tabloida: “Putin zbog svog rata zaboravio Srbe i Kosovo”, “Putin zabio nož u leđa Srbiji: Trampio Kosovo za Donbas”

0

Dan nakon Putinovog isticanja Kosova kao presedana za rusko priznanje odmetnutih ukrajinskih oblasti, takozvane Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), mediji pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića su na njegovu izjavu burno reagirali, a najavljeno je i vanredno obraćanje predsjednika Aleksandra Vučića svojoj naciji.

Kako saznaje Blic, Vučić će obraćanje, u kojem će se baviti i objašnjenjem ruskog predsjednika za priznaje DNR-a i LNR-a, imati u petak ili u subotu. Također, očekuje se i da će govoriti o isporuci ruskog plina Srbiji, naročito u kontekstu prekida opskrbe susjednoj Bugarskoj.

S druge strane, naslovnice srbijanskih medija od četvrtka, a naročito tabloida koji su pod kontrolom Vučićevog režima, pokazuju zgranutost Putinovom odlukom.

Tako Vučiću bliski informer donosi naslov “Svjetski sukob preko naših leđa: Putin igra na Kosovo”.

image

Umjereniji Blic pak donosi naslovnicu u kojoj se propituje odanost Srba Putinu: “Da li smo se kao narod previše kleli u ruskog predsjednika: Putin zbog rata zaboravio Srbe i Kosovo”.

image

Tabloid Srpski Telegraf je oštriji – oni na naslovnici od četvrtka ističu: “Zar ovako, braćo Rusi? Putin zabio nož u leđa Srbiji: Trampio Kosovo za Donbas”.

image

Ni Kurir na naslovnici nije oduševljen Putinom: “Goli interes: Putin svojom interesom štiti interese u Donjecku i Lugansku, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu”.

image

Tabloid Alo piše: “Slavlje u Prištini, Zagrebu i Sarajevu zbog Putinove izjave”.

imageNaslovnica Alo!-a

Na “regionalnoj” liniji su i Večernje novosti, koje uređuje notorni Miloševićev propagandist Milorad Vučelić, a koje od početka ruske invazije, za razliku od nekih drugih listova pod Vučićevom kontrolom, čvrsto i otvoreno podržavaju Moskvu.

  image

Večernje novosti

Tabloid Objektiv donosi naslov “Nož u leđa: Putin priznaje Kosovo”.

image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here