Klupska uprava je konstatovala da nema finansijskih mogućnosti da uđe u novu sezonu i da je najbolje da se odustane od bh. fudbalske elite.

Potvrdio je to za Sportdc Dragoslav Ilić, jedan od čelnih ljudi tima iz kanjona Vrbasa.

– Nismo u mogućnosti dalje finansirati ovaj stepen takmičenja. Treba dovesti neke nove igrače, krenuti sa postavljanjem reflektora. To su investicije koje mi ne možemo da radimo i to smo rekli ljudima u Savezu. Krupa nikada ništa nije uradila protivzakonito i neće. Igrače smo redovno plaćali, izmirivali poreske i druge obaveze. Nažalost dalje nismo mogli – kazao je Ilić, dodavši:

– Prema propisima na naše mjesto treba da dođe klub iz RS. Da li je to Leotar, Zvijezda 09, ili neko treći ne znamo. Taj posao nije u našem domenu. Sačekat ćemo odluku Fudbalskog saveza RS u kojoj ćemo ligi igrati. Da li je to četvrti stepen takmičenja ili neki drugi, vidjet ćemo. Spremni smo da igramo Prvu ligu, ali ni to nije do nas. Što se igrača tiče nikoga nećemo ostaviti na cjedilu i tjerati iz kluba. Ko bude želio da ode imat će tu mogućnost. Nikome nećemo praviti smetnje, naše obaveze prema njima ćemo ispunjavati, a sigurno je da će mnogo željeti da idu – kazao je Ilić.