Kriminal u Zagrebu: 27-godišnja djevojka u sefu u banci držala kokain i 87.400 eura

0

 

Zagrebačka policija sumnjiči 27-godišnjakinju da je kroz duže vrijeme nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane koje je potom skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba. Drogu je prije preprodaje prevozila Fordom Fiestom.

Uhićena je 16. studenoga kada ju je policija u 11.55 uočila u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu. Njezino ponašanje im je bilo sumnjivo, a kada su joj prišli, predala im je 0,55 grama marihuane pakirane u jedan plastični paketić. Nakon što je uhićena, pretraženo joj je vozilo u kojem je nađeno 5,2 grama kokaina pakiranog u devet plastičnih paketića i 5,8 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični paketić, prenosi večernji.hr.

Pretragom stana nađeno je ukupno 1,3 grama marihuane, 0,8 grama kokaina pakiranog u vakuumirani plastični paketić, 68,4 grama amfetamina pakiranog u tri vakuumirana plastična paketa kao i jedan uređaj za vakuumiranje te 74 plastičnih vrećica za vakuumiranje.

No najveći ulov policija je ipak našla u bankovnom sefu u kojem je nađeno 58 grama kokaina koji je bio pakiran u četiri paketa. Nađeno je i 87.400 eura za koji se sumnja da je pribavljen od preprodaje droge. Sef je pretražen jer je policija posumnja da stan i automobil nisu jedino mjesto na kojem je 27-godišnjakinja skrivala drogu.

Kazneno je prijavljena za zloporabu droge, a slijedi joj i dovođenje pred suca istrage Županijskog suda  u Zagrebu.