Krešić protiv Čovića: “HDZ preko Doma naroda štiti vitalni kladioničarski interes”!

0

Delegat u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Boris Krešić žustro je reagirao na istup delegata iz reda hrvatskog naroda koji dolaze iz HDZ-a.

-U prvom redu želim istaći da dio delegata iz reda hrvatskog naroda koji dolaze iz HDZ-a nema pravo da govori u ime čitavog Kluba Hrvata. Ovim putem odbacujem insinuacije i lažne tvrdnje funkcionera HDZ-a stacioniranih u Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u kojima se člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića optužuje za rušenje Ustavnog poretka BiH, a u vezi sa konstatacijom člana Predsjedništva BiH o nemogućnosti ukidanja Vijeća naroda RS bez prethodnog ukidanja Doma naroda FBiH, kazao je Krešoć.

On je naglasio da je potpuno suludo da politička partija koja u svome istorijatu ima pokušaj državnog udara, zbog čega im se bivši predsjednik Ante Jelavić nalazi u bjekstvu od pravosudnih organa države Bosne i Hercegovine, uopće govori o rušenju i zaštiti ustavnog poretka.

-Demokratska fronta na čelu sa predsjednikom Komšićem, ima potpuno pravo da izrazi svoj stav u pogledu izmjene ustavnog ustrojstva Bosne i Hercegovine u skladu sa evropskim i demokratskim standardima. To što bi te promjene u konačnici dovele do toga da HDZ u Domu naroda ne može štititi svoj vitalni kladioničarski interes, problem je HDZ-a, a ne DF-a i građana Bosne i Hercegovine, zaaključio je Krešić.