23.07.2024.
HomeNovostiKRAH TUZLANSKOG SDP-A: Lista kandidata za Gradsko vijeće najslabija od osnivanja stranke

KRAH TUZLANSKOG SDP-A: Lista kandidata za Gradsko vijeće najslabija od osnivanja stranke

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Tuzla, Slađan Ilić nakon savjetovanja sa svojim stranačkim šefovima Jasminom Imamovićem i Aidom Berbićem predao je kanidate na listi za predstojeće izbore. Nosilac liste za Gradsko vijeće je Nataša Perić, dok se ostala imena još uvijek drže u tajnosti, jer se navodno u velikoj većini radi o bliskim prijateljima i najbližim saradnicima, čak i suvlasnicima privatnih firmi stranačkih šefova.

Dobro upućeni izvori kažu da lista SDP-a je najslabija od osnivanja stranke, zahvaljujući trojcu bez kormilara Imamović, Ilić, Berbić koji već dugi niz godina gospodare Tuzlom kao i zapošljavanjima u javnim preduzećima. Dokle?

Isti izvor navodi, da je veliki broj ljudi odustao od same liste ne želeći da njihovim imenima i rejtingu u društvu vlada pomenuti trojac iz sjene, nego su se odlučili formirati grupu opozicije unutar stranke koju predvode već otpisani Elvir Mahmuzić, Erna Mešić, Azra Gazibegović, i mnogi drugi koji još uvijek neće da izlaze u javnost, nego strateški, smišljeno, čekaju pogodan trenutak, pa da krenu u obračun i borbu za stranačke fotelje.

Da li će to znači novi puč u tuzlanskom SDP-u, te konačan gubitak vlasti Jasmina Imamovića i njegovih prvih saradnika iz reda Berbića i Ilića, saznat ćemo vrlo brzo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti