Krah hrvatskog turizma: Zaraženi turisti u Zadru i Puli

0

Državni sekretar u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske Tomislav Dulibić izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o nekoliko slučajeva zaraženih turista u Puli i Zadru istaknuvši da su svi epidemiološki zbrinuti i da nema daljnjeg širenja virusa.

“Što se tiče turista, imamo nekoliko slučajeva u Puli i Zadru, svi su epidemiološki obrađeni, a s obzirom na ukupan broj turista, radi se o zanemarivom broju”, rekao je Dulibić.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježen 81 novooboljeli, a kao aktivna žarišta zaraze Dulibić je izdvojio Đakovo, gdje je zaraza uvezena s Kosova, i Zagreb, gdje je 48 novooboljelih povezano s noćnim klubovima, navodi Hina.

U Đakovu, epidemiolozi su i dalje na terenu. Budući da se radi o velikom broju osoba, epidemiološka obrada i klasifikacija kontakata još traju.

U Zadru nema novih slučajeva povezanih s teniskim turnirom, a u ostalim županijama nema žarišta, već se radi o manjem broju pojedinačnih slučajeva, rekao je.

Dulibić je poručio da popuštanje epidemioloških mjera znači povećanu odgovornost svakog građanina za vlastito zdravlje i zdravlje drugih te ih pozvao da ostanu maksimalno oprezni i odgovorni.