20.05.2024.
HomeNovostiKorona udarila po političarima

Korona udarila po političarima

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata u Federaciji testirano je 548 uzoraka, od kojih je 36 pozitivno. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničkodobojskom, Unsko-sanskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo.

Među potvrđenim slučajevima zaraze koronavirusom je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković. On je naveo da je testiranje obavio jučer, da se sada nalazi u kućnoj izolaciji i da se dobro osjeća, te da već dva dana nema povišenu temperaturu. “Čuvajte se, kovid je još tu”, napisao je nekadašnji premijer Vlade Kantona Sarajevo. Konaković je testiran nakon što je utvrđeno da njegov stranački kolega Tarik Stambolić ima koronavirus.

U samoizolaciji je član Predsjedništva Željko Komšić, s obzirom na to da je bio u kontaktu s predsjednikom Gradskog vijeća u Živinicama Nailom Jusićem, za kojeg je, također, utvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Komšić će biti testiran u utorak, 23. juna. U izolaciji su i svi članovi Komšićevog kabineta koji su s njim bili u posjeti Živinicama.

Zbog kontakta s Jusićem u samoizolaciji je i predsjednik Vlade Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović. On je na Facebook profilu napisao da se zbog kontakta sa zaraženom osobom povlači do daljeg u samoizolaciju, bez obzira na to što je držao fizički razmak i koristio zaštitna sredstva.

Republika Srpska ima 30 novozaraženih. Samo u Banjoj Luci je 13.

Nadležni pozivaju građane na poštivanje propisanih mjera, da nose zaštitne maske i održavaju fizičku distancu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti