Uzalud ga traži pogledom: Komšića napustio najbliži saradnik, jer ne želi biti podanik

0

Već sada bivši član Demokratske fronte Zlatko Miletić danas je za “Avaz” prokomentirao svoju ostavku, odnosno napuštanje ove stranke. Kazao je da stranku napušta, simbolično, 1. maja, za Praznik rada.

– Odnosom prema Korona-zakonu pokazali su svoj stav prema radnicima. Pokazali su da su politički oportunisti, a ja ne želim da budem dio toga. Pokazali su podanički odnos prema SDA i ja opet ne želim biti dio te priče. A dovoljno govori i činjenica da se niko nije oglasio ni kad je u pitanju afera s nabavkom respiratora – kazao nam je Miletić.

Nastavlja samostalno

Dodao je da svoju političku karijeru nastavlja samostalno.

– Sve ostalo može se pročitati u saopćenju za javnost koje sam uputio – zaključio je Miletić.

Podsjetimo, Miletić je danas saopćio da je kroz analizu rada u posljednjih 45 dana od izbijanja pandemije “očigledno da izvršna vlast kroz famozne krizne štabove svojom nekompetentnošću ne pronalazi adekvatan odgovor na ključna društvena pitanja prouzrokovana pandemijom”.

– Ona ostaje zarobljena u partitokratskoj i nacionalnoj konfrontaciji kao obrascima vladanja protkanim klijentelizmom, korupcijom, pa i kriminalom nerijetko kroz vaninstitucionalno djelovanje. U nedostatku mogućnosti organizacionog djelovanja da utječem na navedene procese, kao generalni sekretar Demokratske fronte, obavještavam vas da od 1. maja 2020. neću više obavljati tu dužnost – naveo je Miletić u saopćenju za javnost.

Dodao je da, sagledavajući činjenicu da se pojedini dužnosnici poltronski ponašaju prema nosiocima izvršne vlasti te na taj način indirektno učestvuju u nastavku agonije u kojoj se nalazi bh. društvo, osjeća potrebu da samostalno i nezavisno djeluje kroz institucije Bosne i Hercegovine, a u interesu svih njenih građana.

Miletić je istaknuo da osjeća potrebu da iskaže poštovanje prema divnim ljudima u Demokratskoj fronti, običnim članovima – građanima i da iskaže zahvalnosti što je imao priliku da ih upozna te im želi zahvaliti na saradnji. 

Resetovati bh. društvo

– Potrudit ću se da svakome od vas i svakom građaninu Bosne i Hercegovine stavim na raspolaganje svoje skromno znanje i iskustvo da u narednim godinama ovo zlo prevaziđemo zajedno na način da ovu situaciju iskoristimo da u potpunosti resetujemo bosanskohercegovačko društvo radi rehabilitacije stvarnih društvenih ljudskih kvaliteta i vrijednosti – poručio je Miletić.