23.06.2024.
HomeNovostiKomšić: Ako Osmorci fali ruku, neka ide u vlast sa SDA u...

Komšić: Ako Osmorci fali ruku, neka ide u vlast sa SDA u Federaciji…

Član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić večeras je, prilikom gostovanja u programu Face TV-a, poručio strankama Osmorke da, ako im fali ruku, idu u vlast sa SDA na nivou Federacije BiH.

Kazao je da se izborna matematika složila tako da Osmorka ima dovoljno ruku za vlasti ili im nešto fali i da je sasvim legitimno da naprave tu vlast. A o tome da li je bilo pregovora o ulasku DF-a u vlast, Komšić je kazao:

– Ja ne vjerujem u taj projekat i ne mislim da će biti uspješan. Iskreno, niko nas nije zvao da idemo sa njima u priču. Jedino je Semir Efendić govorio da bi to bilo dobro, ali nas niko nije zvao.

U tu priču, kaže, ne bi ušli sve i da su pozvani. I dalje ne vjeruje u taj projekat i ne prihvata da Dodik izbacuje iz sporazuma ono što hoće.

– Jedan od stranih ambasadora je došao i tražio podršku DF-a u Domu naroda u Klubu Bošnjaka za Osmorku, ali rekao vi se ne morate opterećivati ulaskom u vlast. To je stvarno smiješno bilo. Ja gledam i razmišljam da li me čovjek smatra idiotom, kako ti padne na pamet takva rečenica, rekao je Komšić o miješanju ambasadora u formiranje vlasti.

Nije htio reći o kojem se ambasadoru radilo. Komšić misli i da Osmorka ima dogovor sa Draganom Čovićem o izmjenama Izbornog zakona. Također, rekao je i da DF nije sa SDA, jer da jesu, ne bi uradili ono što su uradili u Zenici i ušli u formiranje vlasti bez SDA.

– Mi nismo htjeli ići sa njima u priču u Zenici jer mislimo da njihova struktura tamo ne zadovoljava našu podršku, rekao je.

Komšić je najavio da su svi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine po prvi put dobili poziv za učešće na molitvenom doručku u Washingtonu, ali da još ne znaju sa kime će se tamo sastati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti