16.06.2024.
HomeLifestyleKokosova voda daje energiju i čuva zdravlje

Kokosova voda daje energiju i čuva zdravlje

Kokosova voda dobija se iz sredine samog ploda kokosovog oraha, ne iz mesa kokosa i ne treba je miješati sa kokosovim mlijekom jel je daleko manje kalorična – ima samo 20 kalorija na 100 mililitara.

Kokosova voda je ekstremno hranljiva i zdrava i u sebi sadrži mnoštvo vitamina, minerala,biljnih hormona, aminokiselina i ugljenih hidrata. Posebno obiluje vitaminom B, koji je nezamenjiv za naš nervni i mišićni sistem, vitaminom C koji stimuliše naš imuni sistem, gvožđem – koje povoljno utiče na razne vrste anemije i kalijumom, koji je neophodan za zdravlje kardiovaskularnog sistema i krvnih sudova. Pored toga, tu su i natrijum, fosfor, cink, selen i brojni antioksidansi, piše Stil.rs

Kokosova voda koristi se još od davnina, jer je dokazano da je njen sastav najsličniji ljudskoj krvnoj plazmi.

Kokosova voda ima nebrojano mnogo pozitivnih efekata na zdravlje ljudi – poboljšava imunitet, utiče na regulaciju tjelesne težine, daje energiju, ima antivirusna i antibakterijska svojstva, uspješno se bori protiv upalnih procesa u organizmu, reguliše rad nervnog sistema, poboljšava probavu i varenje, čisti organizam od toksina, reguliše i snižava krvni pritisak, poboljšava stanje urinarnog trakta, a antioksidansi uništavaju slobodne radikale koji prouzrokuju, između ostalog, i razvoj kancerogenih oboljenja.

Ovaj napitak takođe rehidrira tijelo i nadomešćuje izgubljene elektrolite, čime reguliše tjelesnu temperaturu i obezbeđuje pravilan rad svih organa, a pripisuje joj se i da uspešno usporava proces starenja.

S obzirom da je izuzetno niskokalorična, a veoma hranjiva i puna elektrolita, preporučuje se sportistima i ljudima koji imaju ekstremne fizičke napore, kao zdrava alternativa za rehidrataciju organizma. Takođe, zbog svojih dejstava, preporučuje se kao sastavni dio mnogih dijeta, jer izbacuje toksine i ubrzava metabolizam.

Kokosova voda ima još jedno magično dejstvo – na vašu kožu! Naime, vitamini, minerali i antioksidanti veoma povoljno utiču na revitalizaciju, hidrataciju i oporavak kože lica i tijela.

Nutricionisti preporučuju da pijete jednu do maksimalno dvije čaše kokosove vode dnevno.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti