Koalicija za Mostar nudi saradnju BH bloku

0
Mostar, BiH 20. decembar 2020: Koordinator Koalicije za Mostar Šerif Špago izjavio je večeras, nakon zatvaranja biračkih mjesta, da je prema prikupljenim podacima od njihovih posmatrača, izlasnost na izborima oko 52 posto ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Šerif Špago (SDA) iz Koalicije za Mostar kazao je kako su spremni za suradnju prije svega sa BH blokom, ali i drugim strankama koje žele izgrađivati Mostar kao jedinstven grad

“Koalicija za Mostar je očekivala da zajedno s drugim koji žele surađivati s ovom koalicijom računa na 18 vijećnika u Gradskom vijeću. Nismo stavili za cilj da možemo osvojiti 17 ili 18 vijećničkih mandata. Za suradnju smo s BH blokom i drugim strankama koje žele izgrađivati Mostar kao jedinstven grad koji je dovoljno širok za sve građane Grada Mostara”, rekao je Šerif Špago, prenosi N1.

Istakao je kako će se nakon objavljivanja rezultata intenzivirati razgovori sa strankama, ali da su “spremni prije svega razgovarati s BH blokom, pa onda ostalim strankama koje će podržavati sve ono što su precizirali kroz izbornu platformu”.

“Ne mislimo da je samo naša platforma osnov već sve ono što je dobro iz platformi političkih stranaka koje su se natjecale u ovom izbornom procesu. Nama je cilj da probosnanski blok ima 18 vijećničkih mandata. Postigli smo cilj da premašimo rezultat koje su ove stranke imale 2018. godine, a to je preko 19.000 glasova”, poručio je Špago.