20.06.2024.
HomeNovostiKo smije opomenuti Radmanovića zbog nedolaska na sjednicu?

Ko smije opomenuti Radmanovića zbog nedolaska na sjednicu?

U Sarajevu se održava sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH na kojoj će biti odlučeno kada će zasjedati ovaj dom.

Ova sjednica posebno je zanimljiva jer je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio vraćanje srpskih predstavnika u bh. institucije, čemu se usprotivila opozicija iz RS-a.

I dalje nije poznato pod kojim će uslovima parlamentarci iz RS-a sjesti u poslaničke klupe i time okončati šestomjesečnu blokadu rada institucija BiH izazvanu dopunama Krivičnog zakona koje je namnetnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko.

Sjednici, kako javlja BHRT, prisustvuju Denis Zvizdić i Borjana Krišto, dok se Nebojša Radmanović iz SNSD-a nije pojavio.

Podsjetimo, srpski predstavnici u institucijama BiH mjesecima ne učestvuju u radu. Iako je na beogradskom sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem najavio povratak, na jučerašnjoj press konferenciji Dodik je rekao da ipak ne dolaze.

O povratku u državne institucije srpski predstavnici bi trebalo da donesu odluku na sjednici NSRS-a, koja je najavljena tek za februar.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti