26.02.2024.
HomeNovostiKo je od ove trojice angažirao "političkog analitičara" za 2000 KM mjesečno...

Ko je od ove trojice angažirao “političkog analitičara” za 2000 KM mjesečno tokom cijele godine?

Državni revizori u izvještaju o finansijskoj reviziji Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 2020.godinu uočili su brojne nepravilnosti i nelogičnosti kada je u pitanju trošenje novca poreznih obveznika.

Standardno, revizori su našli najveće zamjerke u javnim nabavkama, ali troškovima putovanja, raznim naknadama, troškovima reprezentacije…

Međutim, zamjerke su uočene i potpisanim ugovorima o djelu. Na desetine je nelogičnosti u radu ove institucije i isplatama narodnog novca, prenosi Dnevnik.ba.

“Analizom troškova nastalih temeljem ugovora o djelu, nismo se mogli uvjeriti kako su troškovi za ugovore o djelu u Uredu broj 3 u ukupnom iznosu od 39.000 KM opravdani. Naime, jedna osoba je angažirana putem ugovora o djelu tokom cijele godine za mjesečnu naknadu u iznosu od 2.000 KM, a za poslove regionalnog političkog analitičara plaćanje se vršilo mjesečno u eurima putem inozemne doznake”, istakli su revizori.

Kako je naglašeno, druga osoba je angažirana za mjesečnu naknadu od 1.250 KM, također cijelu godinu, a za poslove logistike u Uredu oficira za vezu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti