14.04.2024.
HomeNovostiKo je Benjamin Spahović koji je sinoć Porscheom udario tinejdžera

Ko je Benjamin Spahović koji je sinoć Porscheom udario tinejdžera

Benjamin Spahović, koji je sinoć u Sarajevu Porscheom udario tinejdžera, i ranije je bio problematičan i bio je u zatvoru.

Svojevremeno je bio i učesnik rijaliti šoua “Parovi” na Happy televiziji u Srbiji. Nakon izlaska iz rijalitija u martu 2019. godine  opljačkao je pumpu u Vogošći.

Za učešće u ovom razbojništvu osuđen je bio na dvije godine i sedam mjeseci zatvora.

Sin Ize Spahovića

Benjamin Spahović je sin Ize Spahovića koji je 2016. godine sa Amarom Adrovićem uhapšen zbog iznude milion KM. Njih dvojica su uhapšeni u privatnom objektu Izedina Spahovića, takozvanim Kulama Bistrik. U maju 2015. godine Izo Spahović je uhapšen zbog sumnje da je iz Golfa 7, koji je u vlasništvu njegovog Taxi udruženja Adi i Benjo, u naselju Grbavica pucao iz vatrenog oružja na drugo vozilo.

Podsjetimo, sinoć u 20:55 sati na kolovozu ulice Hamdije Kreševljakovića bb, Spahović je, vozeći Porschea, udario pješaka i tako mu nanio teške tjelesne povrede opasne po život.

Brat poznatijeg Tome Spahovića

Široj javnosti poznat je i kao brat Tomislava Spahovića, MMA borca, koji je osuđen zbog ubistva Amila Geca u sarajevskom naselju Buća Potok.

Tako je 22. aprila 2016. godine u ulici Nusreta Prohića, u sarajevskom naselju Buća Potok, Tomislav Spahović počinio je krivično djelo ubistva ispalivši pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec koji je usljed zadobijenih povreda preminuo 23. aprila.

Spahović je zbog ovog krivčnog djela osuđen 2016. na kaznu zatvora u trajanju od 7,5 godina. Spahović je nedavno na Instagramu napisao da se vraća u ovaj borilački sport.

– Dobio sam uvjetni otpust, a to znači da za par mjeseci sam konačno ‘slobodan’. Kraj! Vraćam se potpuno trenažnom procesu i MMA natjecanjima i najbolje tek dolazi. Vidjet ćete potpuno novo izdanje zvijeri. Vraćam se jači nego ikad – napisao je Spahović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti