05.03.2024.
HomeNovostiKineskinja u pulskoj bolnici: Da li je koronavirus stigao u Hrvatsku?

Kineskinja u pulskoj bolnici: Da li je koronavirus stigao u Hrvatsku?

Turistkinja iz Kine upravo se nalazi u Općoj bolnici Pula na pregledima nakon što se požalila na respiratorne teškoće, za Glas Istre je potvrdila ravnateljica bolnice Irena Hrstić.

Kineskinja je u pratnji oca na putovanju po Europi, a danas je iz Rijeke krenula prema Rovinju, gdje imaju rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se ipak jave u pulsku bolnicu, prije svega zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus.

Prvi pregledi kažu da nije koronavirus

Prvi pregledi pokazali su da najvjerojatnije nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu.

Ravnateljica Hrstić je prenijela i da su kontaktirali kolege u Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” u Zagrebu, kamo će sutra poslati i kompletirane nalaze. No, prema kliničkoj slici, odnosno prvim nalazima koje su dobili iz Pule, zagrebački liječnici su im rekli da smatraju kako se ne radi o koronavirusu.

Treba dodati i da Kineskinja nije iz Wuhana, kineskog grada u kojem se virus pojavio, a na putu Europom je već duže vrijeme.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti