14.07.2024.
HomeNovostiKCUS: Tri osobe preminule, još 88 oboljelih od koronavirusa

KCUS: Tri osobe preminule, još 88 oboljelih od koronavirusa

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testiran je 309 uzorak na prisustvo novog korona virusa, a na Kovid-19 pozitivno je 88 osoba.

Najviše je iz Sarajeva – pozitivne su 54 osobe, Travnik 14, Kakanj i Visoko po šest, Olovo pet, Tešanj, Žepče i Nova Bila po jedna slučaj, potvrdila je direktor KCUS-a Sebija Izetbegović za portal “Radiosarajevo.ba”.

Tri osobe su preminule u posljednja 24 sata.

Na Podhrastovima smještene su 44 osobe, od kojih je šest težih pacijenata.

Podsjećamo juče je bilo 48 novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega njih 32 ili 66,6 odsto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navodi se u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U Kantonu Sarajevo je trenutno 499 osoba pozitivno na korona virus, što i dalje predstavlja dalju tendenciju pada ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.

Na bolničkom liječenju, u Izolatorijumu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, smještene su 44 osobe, među kojima dva pacijenta koriste podršku respiratora pri disanju.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 950 osoba, na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo korona virusa kod 3.806 osoba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti